Jego zaletą jest nie tylko smak, który z całą pewnością przypadnie do gustu każdemu, ale także wygląd. Z całą pewnością warto zapoznać się z tym przepisem.
Przygotowanie ciasteczek jest bardzo proste. Pierwszym krokiem jest wymieszanie twarożku, roztopionej margaryny z cukrem, solą, wanilią oraz żółtkami.
Dobrze jest to zrobić w głębokiej misce, aby móc swobodnie wszystko wymieszać. Do tej mieszanki należy stopniowo dodawać mąkę. Jeśli potrzeba można dodać trochę więcej mąki.
Ciasto należy rozwałkować do grubości około 2-3 milimetrów, za pomocą szklanki należy wyciąć kółka, ułożyć na sobie 3-4 tak wycięte kółka i zwinąć w rolkę.
Po pokrojeniu rolki na pół otrzyma się dwie gotowe do upieczenia róże. Tak powstałe ciastka należy ułożyć na blaszce wyłożonej papierem pergaminowym i piec w temperaturze 160 stopni przez 20-30 minut.