Każdy z Twoich gości będzie zachwycony jej delikatnym i niepowtarzalnym smakiem, a Ty na pewno otrzymasz sporo komplementów. Ciasto to nie wymaga również żadnych wyszukanych i drogich składników, większość potrzebnych rzeczy zapewne masz w swojej kuchni.
Roztop masło na patelni i dodaj do niego mleko. Do osobnego naczynia dodaj cukier, jajka, mąkę, proszek do pieczenia i wymieszaj.
Dodaj również roztopione wcześniej masło z mlekiem. Wszystkie składniki miksuj tak długo, aż powstanie jednolita masa.
Jabłka umyj i dokładnie obierz ze skórki. Następnie pokrój na małe kawałeczki i dodaj do przygotowanego wcześniej ciasta. Tortownicę lub blachę do pieczenia wysmaruj masłem. Możesz ewentualnie wykorzystać papier do pieczenia.
Dzięki temu ciasto łatwiej będzie oddzielić od blachy po upieczeniu, bo nie będzie do niej przywierać w trakcie pieczenia.
W międzyczasie rozgrzej piekarnik do temperatury ok. 180°C. Ciasto wylej na blachę i włóż do piekarnika na około 30 minut.
Po wyjęciu gotowego ciasta z piekarnika możesz je jeszcze dodatkowo posypać cukrem pudrem, dzięki czemu będą wyglądały dużo bardziej elegancko. Nie da się ukryć, że wygląd ciasta jest ważny, zwłaszcza gdy chcemy je podać gościom.