Jest to rodzaj przepisu, w którym wszystko, co należy zrobić, to wymieszać wszystkie składniki, wlać do naczynia do pieczenia i włożyć do piekarnika. Tak, wszystko jest takie proste!
Przepis na ciasto kefirowe jest niezwykle prosty. Możesz dodać do niego prawie wszystko, co znajdziesz w lodówce.
Powiem Ci jak przygotować klasyczną wersję ciasta, a Ty możesz już potem użyć swojej wyobraźni i eksperymentować z nadzieniem, jak tylko chcesz!
Ciasto jest przygotowywane bardzo szybko, dlatego nadzienie należy przygotować najpierw. Aby to zrobić, pokrój kiełbasę i ser w kostkę i drobno posiekaj szczypiorek.
Nadzieniem mogą być również grzyby, gotowane mięso lub ulubione warzywa.
Czas przygotować ciasto. W misce wymieszaj jajka, kefir, mąkę, sól i proszek do pieczenia. Teraz dodaj nadzienie, wszystko dokładnie wymieszaj i wlej do naczynia do pieczenia. Nasmaruj wcześniej formę olejem.
Piecz ciasto przez pół godziny w 180 stopniach.
Po upieczeniu posmaruj ciasto masłem i podawaj. Smacznego!