Warto również przygotować ten sprawdzony przepis na kremową zupę, z której przygotowaniem nikt nie powinien mieć problemów.
Żeberka przełożyć do garnka, w którym będzie przygotowywana zupa. Zalać je wodą. Załączyć i poczekać do momentu wrzenia. Następnie należy odlać wodę, a mięso wraz z garnkiem dokładnie umyć. Żeberka znów włożyć do garnka i tym razem wlać około 2,5 litra wody.
Wszystko zagotować. Mięso powinno gotować się średnio 40 minut, ale warto sprawdzić czy jest już miękkie po upływie tego czasu. Ziemniaki po obraniu i dokładnym opłukaniu należy pokroić w kostkę. Marchewkę obrać, umyć, a później zetrzeć na tarce. Natomiast cebulę wystarczy obrać i pokroić na mniejsze kawałki.
Ser wystarczy posiekać na mniejszą kostkę. Na rozgrzaną patelnię wlać olej roślinny i podsmażyć na niej cebulę na złoty kolor.
Potem dodać do niej marchewkę i co jakiś czas mieszać przez około 2 minuty, żeby warzywa połączyły się jak również podsmażyły ze sobą. Żeberka, kiedy będą ugotowane trzeba wyjąć, a po ostudzeniu pokroić. Teraz do gotującego się wciąż bulionu wsypać ziemniaki i ryż. Całość gotować ok. 15 min.