Jeżeli masz ochotę na smakowitą i stosunkowo łatwą w przygotowaniu roladę świąteczną, skorzystaj z zaprezentowanego poniżej przepisu.

Łatwa w przygotowaniu i mięciutka. Taka jest właśnie świąteczna rolada, której przepis tu przedstawiam. Można ją przygotowywać na różne sposoby. Często robię ją z mięsem, ale i bezmięsna roladka pojawia się na mym stole. Oto prosty przepis na wielkanocną roladę, która sprawi furorę wśród gości!

Posiłek pod szczególną okazję

Rolada niesamowicie koresponduje z uroczystościami. Jest też dobrym wyborem, jeśli zastanawiacie się jaki posiłek przygotować pod niedzielny obiad. Zwykle nie wykorzystuję dodatków w trakcie jej przygotowywania. Tuż po pokrojeniu, zajadamy się nią w domu do syta. Poniżej lista składników, które są potrzebne do przygotowania miękkiej i aromatycznej rolady.

  • jedna cebula;
  • natka pietruszki, bazylia, oliwki i szczypiorek;
  • sól, oregano, majeranek i mielony czarny pieprz;
  • mleko;
  • szynka i wędzone mięso;
  • szczypta gałki muszkatołowej;
  • dwa ząbki czosnku;
  • dwa jajka;
  • 70 gram masła;
  • około pięciu-sześciu starszych rogali.

Prosty przepis na pyszną roladę