Nasz sekret na racuchy – Nie przestaniesz z niego korzystać. Receptura na racuchy jest bardzo prosta i szybka do wykonania.

Sekret na racuchy z czasów PRLu

Za czasów PRL popularnością cieszyły się stołówki i bary mleczne. Miejsca te specjalizowały się w tradycyjnej, polskiej kuchni. Słynęły z tanich, ale jednocześnie pysznych, domowych obiadów. Zaraz poznasz przepis na słynne, lekkie racuchy serwowane w bufetach w czasach PRLu. Wyjątkową popularnością cieszyły się placki z nadzieniem. Miękkie, delikatne i puszyste ciasto przypomni Ci dawne czasy.

Lekkie i banalnie proste w przygotowaniu

Receptura na racuchy z czasów PRLu przetrwała do dziś. Uniwersalny i łatwy do wykonania przepis nie sprawi trudności nawet najgorszej gospodyni. Stanowią doskonałą propozycję na deser lub szybką kolację. Czasy PRLu słynęły z deficytu większości towarów. Z tego też powodu przepis na racuchy nie zawiera jajek oraz mleka. Jest to więc idealna opcja dla oszczędzających.

Składniki

  • 170 ml ciepłej wody
  • 310 g mąki
  • 20 g cukru
  • 10 g drożdży
  • 10 g masła, margaryny lub oleju roślinnego
  • 5 g soli

Przygotowanie