Dzięki temu przepisowi powstają pyszne, delikatne pączki, które są łatwe do zrobienia. Jest to pyszna przekąska.

Użyj składników o temperaturze pokojowej. W misce wymieszaj jogurt, jajka i sól. Wmieszaj sodę oczyszczoną, 3 łyżki oleju i dobrze wymieszaj. Dobrze wymieszaj. Dodaj mąkę do ciasta. Wymieszaj ciasto jeszcze raz. Po wymieszaniu ciasto powinno być elastyczne i sprężyste.

Jeśli to konieczne, dodaj mąki lub trochę jogurtu lub mleka. Przykryj ciasto folią i pozostaw na 25 minut, aby odpoczęło. Podziel ciasto na dwie części i rozwałkuj je na grubość około 1 cm.

Zrób pierścień z filiżanki. Następnie z każdego kubka zrób kolejny pierścień. W ten sposób uzyskasz klasyczny kształt pączka. Umieść pączki na dużej patelni i rozgrzej olej, aż staną się złotobrązowe. Przed podaniem, połóż pączki na ręczniku.