Ciasto włoskie – Deser, który pokochają nawet najbardziej zagorzali miłośnicy słodkości. Przepis.

Łatwo będzie uwierzyć, że to po prostu kolejna szarlotka. Ale, nie zapomnij o przepisie! Zaskoczy Cię, jak bardzo różni się ona od każdej innej szarlotki. Warto się wysilić i odkryć, na czym polega nowy patent Włochów.

Po przeczytaniu i wykonaniu tego przepisu już nigdy nie kupisz gotowego jedzenia. Pieczenie w domu jest tego warte, bo będziesz wiedział dokładnie, co jesz. Jest wolne od konserwantów, wzmacniaczy smaku i wypełniaczy. Możesz to zrobić!

Składniki:

  • 180g mąki pszennej.
  • 4 jabłka;
  • 2 żółtka;
  • 140g cukru
  • 50g masła
  • 125 ml mleka;
  • 4 g proszku do pieczenia
  • Dodać szczyptę soli.

Sposób przygotowania: