Chociaż może być rozkoszą dla miłośników słodyczy, proces przygotowania nie powinien okazać się trudny nawet dla początkujących kucharzy, którzy chcą zrobić słodki przysmak. Potrzebne będzie nadzienie z jogurtu i ciasto.
Wymieszaj żółtka w misce. Następnie dodaj cukier, cały czas miksując. Następnie dodajemy roztopione masło i ponownie miksujemy.
Kiedy wszystko jest już dobrze połączone, dodaj proszek do pieczenia i sól. Wymieszaj wszystkie składniki razem, aż dobrze się połączą.
Po uzyskaniu pożądanej konsystencji, podziel ciasto na dwie części. Zawiń ciasto w folię spożywczą i włóż do zamrażarki na 30 minut.
Na czas oczekiwania przykryj papierem do pieczenia. Po 30 minutach wyjmij ciasto z folii, a drugą połową wyłóż dno formy.
Następnie, przygotuj krem. Wymieszaj cukier, białka i ubij je na sztywną pianę. W osobnej misce połącz jogurt waniliowy z 50g mąki. Następnie połącz ubitą pianę z białek z mąką z drugiej miski.