Ten prosty deser jest równie pyszny w małym pucharku, mimo że różni się od włoskiej wersji. Jest to idealny deser, gdy masz ochotę na coś słodkiego. Idealnie nadaje się na spotkanie w gronie przyjaciół. Warto spróbować.

300g biszkoptów jasnych i ciemnych
100g orzechów włoskich
1 średnia cytryna
200 ml śmietany (30%)
Mleko skondensowane 200 ml
Możesz pokruszyć herbatniki w blenderze lub umieścić je w woreczku. Następnie rozwałkuj je. Okruchy powinny być małe. Orzechy włoskie połamać na małe kawałki. Zimną śmietanę należy ubić. Powoli dodawać mleko skondensowane, cały czas miksując składniki. Następnie dodajemy sok z 1 cytryny.

Na dnie pucharków ułożyć warstwę pokruszonych biszkoptów. Następnie dodajemy warstwę z orzechami i kremem. Kontynuować układanie warstw. Ilość warstw zależy od wysokości pucharków. Na wierzchu zawsze dodajemy warstwę orzechów.