Mój popisowy przepis właśnie się ujawnia. Tak mój mąż lubi karkówkę.

Uwaga miłośnicy kuchni cygańskiej! Ten pyszny przepis zachwyci Waszą rodzinę i przyjaciół!

Jest łatwy do wykonania i pyszny! To danie jest połączeniem wszystkiego, co najlepsze w lecie: grilla, piwa i dnia spędzonego na świeżym powietrzu! Jest to nowy sposób na delektowanie się karkówką – najlepsze danie sezonu to cygańskie danie na patelni!

Do przygotowania potrzebne będą następujące składniki:

  • 1,5kg karkówki wieprzowej
  • 60ml jasnego lagera
  • 100ml oleju słonecznikowego
  • Przyprawy do gyrosa
  • 1 łyżka miodu
  • 2kg ziemniaków pokrojonych w plastry
  • Do smaku przyprawy
  • 2 cebule – czerwona lub biała
  • 100g boczku
  • 4-5 ząbków czosnku
  • 200g kwaśnej śmietany
  • pęczek pietruszki

Sposób przygotowania: