To delikatne, kruche ciasto przygotowuje się z mąki, dwóch jajek i jogurtu. Zadowoli niejednego smakosza.

Z jogurtu, odrobiny mąki i dwóch jajek możesz przygotować pyszny deser, zupełnie jak w lokalnej cukierni.

Delikatne ciasto rozpływa się w ustach i przyciąga do stołu wszystkich łasuchów, a także modelki! To odrobina słodyczy, którą każdy może się delektować.

Do przygotowania ciasta z kremem potrzebne będą następujące składniki:

Ciasto:

  • 200g mąki pełnoziarnistej
  • 70 mililitrów roztopionego masła
  • 70g cukru pudru
  • 2 żółtka;
  • 1 opakowanie proszku do pieczenia
  • skórka z limonki lub cytryny
  • szczypta soli

Krem:

  • 400 gramów jogurtu waniliowego;
  • 3 łyżki mąki
  • 3 łyżki cukru
  • 2 jajka białko

Instrukcja przygotowania krok po kroku