Ciasto
Składniki na polewę:
Herbatniki zanurzyć w mleku i ułożyć na dnie patelni o wymiarach 20×30 cm. Połączyć twaróg z cukrem.
Połączyć śmietanę, budyń i mleko. Śmietanę zmiksować z mlekiem, aż powstanie jednolita masa. Zmniejszyć obroty miksera i dodać twaróg. Wymieszać do uzyskania jednolitej masy. Połowę masy rozsmarować na herbatnikach. Drugą połowę biszkoptów zamoczyć na kilka sekund w mleku.
Ponownie ułożyć warstwę kremu i herbatników. Przygotować polewę. W gorącej śmietance połączyć oba rodzaje posiekanej czekolady. Wszystko razem wymieszać trzepaczką. Taką polewą można udekorować ciasto.
Ciasto powinno być przechowywane w lodówce przez co najmniej kilka godzin. Najlepiej zostawić ciasto w lodówce na całą noc. Przed podaniem pokroić ciasto nożem.