Dzięki przygotowaniu ich w piekarniku są znacznie zdrowszą wersją tych usmażonych na patelni. Chociaż również w ten sposób możemy je przygotować. Przepis nie wymaga dużej ilości składników ani wiele czasu spędzonego w kuchni.
Kromki chleba namocz w mleku, a następnie pozbądź się nadmiaru płynu. Cebulkę oraz zioła drobno posiekaj. Jajka roztrzep widelcem. Dodaj do nich cebulkę i zioła. Dopraw do smaku solą i pieprzem.
Jajka wymieszaj ręką z mięsem mielonym. Masę uformuj w niewielkie kotleciki i ułóż je na blaszce wyłożonej papierem do pieczenia. Jeśli nie posiadasz papieru, blaszkę możesz wysmarować olejem roślinnym. Piekarnik rozgrzej do 200-220 stopni. Kotleciki piecz przez 30 minut, po tym czasie sprawdź czy kotleciki są upieczone.