Przepyszne kotleciki z piekarnika – wychodzą niezwykle soczyste. Hit w mojej kuchni

Przepyszne kotleciki, które wychodzą niezwykle soczyste oraz pyszne.

Dzięki przygotowaniu ich w piekarniku są znacznie zdrowszą wersją tych usmażonych na patelni. Chociaż również w ten sposób możemy je przygotować. Przepis nie wymaga dużej ilości składników ani wiele czasu spędzonego w kuchni.

Składniki:

  • 5 kromek białego chleba
  • 1 kg mięsa mielonego
  • ok. 200 ml mleka
  • 3 jajka
  • 3 cebule
  • 3 łyżki musztardy
  • natka pietruszki
  • sól i pieprz do smaku

Przygotowanie:

Kromki chleba namocz w mleku, a następnie pozbądź się nadmiaru płynu. Cebulkę oraz zioła drobno posiekaj. Jajka roztrzep widelcem. Dodaj do nich cebulkę i zioła. Dopraw do smaku solą i pieprzem.

Jajka wymieszaj ręką z mięsem mielonym. Masę uformuj w niewielkie kotleciki i ułóż je na blaszce wyłożonej papierem do pieczenia. Jeśli nie posiadasz papieru, blaszkę możesz wysmarować olejem roślinnym. Piekarnik rozgrzej do 200-220 stopni. Kotleciki piecz przez 30 minut, po tym czasie sprawdź czy kotleciki są upieczone.

Gotowe. SMACZNEGO!