Desery z wykorzystaniem wafli zna, chyba każdy z nas, jednak czy zdajecie sobie sprawę, że wafle wykorzystać można, tworząc pyszną przekąskę z pomocą mięsa mielonego? W zaledwie 15 minut możesz przygotować przepyszne danie idealne dla całej rodziny, czy też niespodziewanych gości. Przedstawiamy przepis na paszteciki z waflowych ciastek!
Nadzienie, jakie wykorzystasz w nim, zależy wyłącznie od ciebie, może to być ser, purée ziemniaczane, mięso mielone czy także smażone pieczarki. Również warzywa, mielona papryka, surowe tarte ziemniaki, czosnek lub ugotowany ryż świetnie się tutaj sprawdzą.
Do mięsa dodaj drobno pokrojoną lub zmieloną cebulę oraz sól, pieprz i jedno jajko. Wszystko dokładnie razem zmieszaj.
Kilka łyżek nadzienia rozłóż na ciastku waflowym. Przykryj drugim waflem, lekko dociskając go ręką. Powstałą kanapkę przekrój na sześć równych części (tak jak pizzę). Z pozostałymi waflami zrób dokładnie to samo.
Mleko wlej do małej miseczki, dodaj do niego pozostałe jajka i wszystko wymieszaj. Powstałe trójkąty z wafli, zanurzaj w powstałej mieszaninie.