Ciasteczka róże – Nikt nie robi lepszych. 20 min i gotowe. Każda gospodyni musi znać ten przepis

Prezentujemy przepis na naprawdę pyszne ciasteczka, które można przygotować nawet w 20 minut. Jest to przepis, który ma już swoje lata, jednak jest naprawdę bardzo pyszny.

Jego zaletą jest nie tylko smak, który z całą pewnością przypadnie do gustu każdemu, ale także wygląd. Z całą pewnością warto zapoznać się z tym przepisem.

Co będzie niezbędne?

  • 450 gramów mąki
  • 100 gramów margaryny
  • pół szklanki cukru
  • jedna czwarta łyżeczki sody
  • 250 gramów twarożku
  • pół łyżeczki cukru
  • 2 żółtka jaj
  • 1 gram wanilii

Przygotowanie

Przygotowanie ciasteczek jest bardzo proste. Pierwszym krokiem jest wymieszanie twarożku, roztopionej margaryny z cukrem, solą, wanilią oraz żółtkami.

Dobrze jest to zrobić w głębokiej misce, aby móc swobodnie wszystko wymieszać. Do tej mieszanki należy stopniowo dodawać mąkę. Jeśli potrzeba można dodać trochę więcej mąki.

Ciasto należy rozwałkować do grubości około 2-3 milimetrów, za pomocą szklanki należy wyciąć kółka, ułożyć na sobie 3-4 tak wycięte kółka i zwinąć w rolkę.

Po pokrojeniu rolki na pół otrzyma się dwie gotowe do upieczenia róże. Tak powstałe ciastka należy ułożyć na blaszce wyłożonej papierem pergaminowym i piec w temperaturze 160 stopni przez 20-30 minut.

Na koniec po upieczeniu ciastka można podawać posypane cukrem pudrem.