Z dodatkiem mozzarelli smakuje wyśmienicie. Danie można przygotować na obiad, kolację lub jako przekąskę np. do pracy. Zapach i smak sprawi, że w każdej wolnej chwili będzie się go wykonywać.
Mleko wymieszać z cukrem i drożdżami. Jedno jajko ubić osobno i połączyć z mleczną masą. Mąkę przesiać i wymieszać z solą i także wsypać do masy. Zagnieść ręcznie ciasto. Dodać jeszcze masło i dalej zagniatać do uzyskania dobrze odchodzącego od ręki ciasta, gdyż wtedy wiadomo, że zostało ono dokładnie wyrobione. Przełożyć je do miski i zakryć folią.
Odstawić w ciepłym miejscu, żeby masa zwiększyła swoja objętość. W tym czasie pokroić mozzarellę w cienkie paski. Okrągłą blachę pokryć pergaminem. Ciasto równo rozłożyć na blaszce wypełniając całą jej przestrzeń. Nożem lub radełkiem zrobić nacięcia na cieście, a do nich włożyć plastry mozzarelli.
Ponownie przykryć folią i odstawić, żeby znów wzrosło. Pozostałe jajko ubić z 2 łyżkami mleka i odrobiną soli. Powstałą masą posmarować urośnięte ciasto.