Domowa rolada z kurczakiem – Znikają ze stołu w kilka chwil. Każda z Was powinna spróbować

Rolady z kurczakiem nie muszą być trudne w przygotowaniu. Wiele z nich zrobić niełatwo ale nie te z poniższego przepisu.

Te są banalnie proste w przygotowaniu i pyszne. Tak można je ocenić. Będą smakować każdemu, więc warto przygotować się na dokładki.

Produkty potrzebne do przygotowania rolad.

  • 1 kg fileta z kurczaka
  • 30 g żelatyny
  • 3 ząbki czosnku
  • pieprz mielony i sól – do smaku
  • odrobina mielonej papryki
  • pół pęczka kopru i pół pęczka pietruszki

Przygotowanie rolad. 

Filety z kurczaka kroimy na niewielkie kawałki i wkładamy do miski. Przyprawiamy papryką, pieprzem, solą. Dodajemy żelatynę, posiekany czosnek a także pietruszkę i koperek. Wszystkie składniki dokładnie mieszamy. Wymieszane składniki wkładamy do rękawa do pieczenia i ciasno zawijamy, tak, by uzyskać kształt rolad. Oczywiście brzegi rękawa zabezpieczamy klipsem.

Rozgrzewamy piekarnik do 180 stopni. Rolady zawinięte w rękaw do pieczenia, wkładamy do piekarnika i pieczemy 50 minut. Pozostawiamy w rękawie do ostygnięcia a następnie wkładamy do lodówki w celu schłodzenia. W lodówce rolady powinny pozostać minimum 3 godziny. Po wyciągnięciu są gotowe do spożycia.

Do składników można dodać także inne, w zależności od preferencji. Pyszne są też z dodatkiem ogórka, pomidora czy też innych warzyw. Smacznego!