Szybkie racuchy z twarogiem, zrobione w kilka minut. Przepis krok po kroku.

Oto przepis, który mam dla Was na wspaniałe śniadanie!

Kto nie lubi puszystych, świeżych racuchów z rana? To od razu sprawia, że dzień staje się przyjemniejszy! To jest szybkie, łatwe i pyszne!

Najpierw przygotuj składniki.

  • 80 g cukru,
  • 200 g twarogu,
  • 200 ml kefiru
  • Pół łyżeczki sody.
  • 2 jajka,
  • 9 łyżek stołowych mąki pszennej
  • 30 ml oleju słonecznikowego

Zabierajmy się do pracy!

W misce połącz cukier i jajka. Dodaj do mieszanki sodę. Mieszaj przez kolejne 5 minut. Dodaj twaróg i mąkę. Użyj miksera lub trzepaczki, aby zebrać masę do miski. Podgrzej olej w rondelku. Użyj łyżki stołowej, aby nabierać masę na patelnię.  Smażyć do uzyskania złotego koloru.

Dobrze jest usunąć nadmiar tłuszczu, układając usmażone placki na talerzach z serwetką. Podawaj wedle uznania. Ja preferuję z domowym dżemem lub kwaśną śmietaną. Smacznego!