Z tego przepisu powstają pyszne domowe roladki z kurczaka. Hit w mojej kuchni.

Dziś podzielę się z Wami przepisem na pyszne danie, które można wykorzystać zarówno do rodzinnych, jak i codziennych posiłków.

Rolada z kurczaka zachwyci i zasmakuje wszystkim Twoim bliskim. Przygotowanie rolady z kurczaka jest wbrew pozorom bardzo proste. Bez problemu poradzi sobie z nią nawet początkująca gospodyni domowa.

Składniki

  • 1 kg piersi z kurczaka
  • 30 g żelatyny
  • 2-3 ząbki czosnku
  • pół pęczka pietruszki
  • pół pęczka kopru
  • sól i pieprz do smaku
  • papryka słodka mielona

Sposób przygotowania

Po osuszeniu pokroić pierś z kurczaka w kostkę. Umieść pokrojone mięso w dużej misce. Do miski dodać mięso i doprawić je solą, czarnym pieprzem i mieloną papryką. Dodać do miski zioła i ząbki czosnku, drobno siekając. Wmieszaj żelatynę. Możesz dodawać ulubione przyprawy i zioła (zioła prowansalskie, oregano), ile razy chcesz.

Uformuj roladę, układając mięso na blasze do pieczenia. Zawiń roladę ciasno. Za pomocą klipsów zabezpiecz brzegi rękawa do pieczenia. Rozgrzej piekarnik do 180°C i piecz roladę przez 50 minut. Po upływie tego czasu wyjmij roladę z piekarnika i pozostaw do ostygnięcia. Gdy rolada nie będzie już ciepła, włóż ją do lodówki na 3 godziny.

Teraz można już kosztować roladę z kurczaka. Smacznego!