Rolada z kurczaka zachwyci i zasmakuje wszystkim Twoim bliskim. Przygotowanie rolady z kurczaka jest wbrew pozorom bardzo proste. Bez problemu poradzi sobie z nią nawet początkująca gospodyni domowa.
Po osuszeniu pokroić pierś z kurczaka w kostkę. Umieść pokrojone mięso w dużej misce. Do miski dodać mięso i doprawić je solą, czarnym pieprzem i mieloną papryką. Dodać do miski zioła i ząbki czosnku, drobno siekając. Wmieszaj żelatynę. Możesz dodawać ulubione przyprawy i zioła (zioła prowansalskie, oregano), ile razy chcesz.
Uformuj roladę, układając mięso na blasze do pieczenia. Zawiń roladę ciasno. Za pomocą klipsów zabezpiecz brzegi rękawa do pieczenia. Rozgrzej piekarnik do 180°C i piecz roladę przez 50 minut. Po upływie tego czasu wyjmij roladę z piekarnika i pozostaw do ostygnięcia. Gdy rolada nie będzie już ciepła, włóż ją do lodówki na 3 godziny.