W pierwszej kolejności należy przygotować cukinię. Możesz ją umyć, a następnie pokroić. Jeśli masz młodą cukinię, możesz ją również użyć w całości, bez konieczności obierania.
Następnie, przygotuj panierkę. Przygotuj foliowy woreczek z mąką, solą i pieprzem. Włóż cukinię do woreczka. Skręć końce, aby nic nie wypadło. Na koniec jeszcze kilka razy energicznie potrząśnij torebką, aby obtoczyć kawałki.
Włączyć piekarnik. Blachę do pieczenia można posmarować olejem roślinnym. Ten krok jest jednak opcjonalny.
Umieść kawałki cukinii na gorącej blasze. Umieść plastry cukinii na gorącej blasze i piecz przez 15-20 minut. W połowie pieczenia trzeba będzie jednak odwrócić kawałki cukinii.
Przepyszny przepis na pieczoną cukinię. Schudnij i zajadaj się nią. Jej smakiem zachwyci się każdy. Cukinia gotowa? Czas na zrobienie sosu. Jeśli lubisz, do majonezu (lub kwaśnej śmietany) dodaj posiekany czosnek i ulubione zioła. To wszystko.