Mięso z kurczaka należy pokroić na małe kawałki. Następnie przygotować dużą żeliwną lub z grubym dnem patelnię i ułożyć na niej mięso z kurczaka.
Nie dodajemy do mięsa oleju. Zamiast tego smażymy je na małym ogniu. Mięso puści swoje własne soki. Dodaj sól i pieprz do smaku. Pozostawić do ugotowania na wolnym ogniu przez około 35 do 45 minut.
Użyj ciepłej wody do rozpuszczenia żelatyny, zgodnie z instrukcją na opakowaniu.
Podczas duszenia powstanie bulion. Przelej bulion do nowej miski. Pozostawić mięso do ostygnięcia, a następnie, jeśli to możliwe, usunąć kości. Wymieszaj żelatynę i bulion. Na suchej patelni podsmażyć orzechy.
Gotowe orzechy i czosnek dodajemy do mięsa. Wymieszać z solą, przyprawami i żelatyną.
Upewnij się, że używasz czystej, plastikowej butelki. Należy usunąć szyjkę butelki i dodać do niej schłodzoną mieszankę. Mieszaninę należy umieścić w lodówce na co najmniej dwie godziny lub do całkowitego zastygnięcia. Wyjąć zawartość delikatnie przecinając butelkę.