Te pyszne smażone roladki pekińskie będą hitem na każdej imprezie – Zachowaj lepiej ten przepis.

Jest to bardzo nietypowa przekąska, o której niewiele osób wie. Są to smażone liście kapusty pekińskiej obtoczone w cieście i nadziewane serem, pomidorami i szynką.

Są pyszne, miękkie i delikatne, a ich wykonanie zajmuje zaledwie 20 minut. Można je wykorzystać zarówno na święta, jak i na codzienny obiad. Danie to jest łatwe w przygotowaniu i nie wymaga specjalnych umiejętności. Te roladki będą hitem wśród Twoich gości. Będą je uwielbiać! Ten przepis jest łatwy do wykonania.

Składniki na nadzienie:

  • 150 g twardego żółtego sera
  • 2 średnie pomidory
  • 100 g szynki
  • Łyżka majonezu
  • Sól, pieprz, drobno posiekany szczypiorek – według uznania

Ponadto:

  • średnia główka kapusty pekińskiej
  • 60 g mąki
  • 4-5 jaj
  • sól, pieprz – do smaku
  • trochę oleju do smażenia

Przygotować liście do zawijania. Z każdej główki kapusty odcinamy 9 liści. Aby ułatwić zwijanie liści, usuń nożem stwardniały rdzeń.