Prosty i aromatyczny przepis – Jak zrobić kawowy krem mascarpone w kilka minut.

Nietypowe połączenie, doskonały smak – świetny deser dla każdego.

Ten deser jest idealny, jeśli chcesz poczuć się jak Włoch, a w zimne wieczory przenieść się do ciepłych Włoch. Jest łatwy i szybki w wykonaniu. W pięć minut możesz przygotować pyszny deser.

PRZYGOTUJ KREM Z PODANYCH PONIŻEJ SKŁADNIKÓW:

  • 1 opakowanie mascarpone (250 gramów);
  • 1 opakowanie bitej śmietany (250 mililitrów);
  • 100 gram sproszkowanego cukru (cukier puder);
  • 4 łyżeczki rozpuszczalnej kawy;
  • 2 łyżki wody.

Sposób przygotowania:

Ten prosty deser przygotowuje się zaparzając najpierw kawę, a następnie dodając śmietankę i serek. Połącz wszystko razem, usuwając wszelkie grudki. Wmieszaj cukier, a następnie wymieszaj wszystko razem, aż do jego rozpuszczenia.

Wymieszaj wszystkie składniki razem mikserem, aż uzyskasz masę gęstą jak śmietana. Aby utrzymać właściwą temperaturę, umieść gotowy krem w lodówce. Gotowy krem możesz podawać osobno lub zrobić z niego deser, np. tiramisu.

Dla dzieci zalecana jest kawa bezkofeinowa i wysokiej jakości świeże kakao. Proces przygotowania jest taki sam. Można postępować zgodnie z przepisem, zastępując kawę kakao.