Te warzywne kotleciki można jeść codziennie – To jedyny przepis, który wypróbowałam i uwielbiam.

Jeśli masz już dość nudnych warzyw, spróbuj warzywnych kotletów.

Do przygotowania będziesz potrzebować następujących rzeczy:

  • ok. 400g gotowej lub samemu przygotowanej mieszanki warzywnej,
  • ok. 3 łyżki mąki pszennej,
  • przyprawy (np. sól, pieprz, majeranek, przyprawa do zup),
  • 2 jajka,
  • 2 łyżki oliwy z oliwek.

Warzywa należy dokładnie połączyć. Następnie dodajemy jajka. Przed użyciem jajek warto sprawdzić ich stan w innej misce. Jeśli jajka nie zostaną sprawdzone i okażą się zgniłe, należy je wyrzucić. Masę należy rozsmarować na patelni do smażenia z oliwą z oliwek. Smażyć kotlety przez około 4 minuty na średnim ogniu.

Wszystko zależy od tego, co lubicie. Można je podawać ze śmietaną, jogurtem lub sałatką.