Gdy nie masz czasu na gotowanie, wystarczy, że chwycisz gotowy gulasz z kurczaka w słoiku. Ten przepis na gulasz z kurczaka to świetny sposób, aby zaskoczyć swoją rodzinę, przyjaciół i gości pysznym domowym posiłkiem. Gulasz w słoiku to świetny wybór.
Kurczaka dobrze oczyścić i zdjąć z niego skórę. Pokroić kurczaka na kawałki, oddzielając mięso od kości. Przygotować patelnię i dodać do niej ziarna pieprzu zgodnie z własnymi preferencjami. Jeżeli lubisz bardziej pikantniejszy, dodaj więcej pieprzu. Można dodać sól i ulubione przyprawy. Odstaw do lodówki na około 40 minut.
Przygotuj słoiki – Umyj i wysterylizuj. Umieść 10 ziaren pieprzu i 2 liście laurowe w każdym słoiku. Umieść mięso w słoikach pozostawiając wolne przestrzenie. Wszystkie słoiki powinny być przykryte folią aluminiową. Umieść słoiki w piekarniku. Teraz podgrzej go do 150°C i pozostaw na około 4,5 godziny.