Domowy gulasz z kurczaka – Obiecuję, że Was zaskoczy. Tego nie da się kupić w sklepach.

Jest wiele sytuacji, w których musimy zrobić coś na szybko na kolację lub obiad.

Gdy nie masz czasu na gotowanie, wystarczy, że chwycisz gotowy gulasz z kurczaka w słoiku. Ten przepis na gulasz z kurczaka to świetny sposób, aby zaskoczyć swoją rodzinę, przyjaciół i gości pysznym domowym posiłkiem. Gulasz w słoiku to świetny wybór.

Składniki

  • 2 kg kurczaka (np. udka)
  • 20 g soli
  • pieprz w ziarnach (wedle preferencji)
  • liść laurowy (wedle preferencji)

Sposób przygotowania

Kurczaka dobrze oczyścić i zdjąć z niego skórę. Pokroić kurczaka na kawałki, oddzielając mięso od kości. Przygotować patelnię i dodać do niej ziarna pieprzu zgodnie z własnymi preferencjami. Jeżeli lubisz bardziej pikantniejszy, dodaj więcej pieprzu. Można dodać sól i ulubione przyprawy. Odstaw do lodówki na około 40 minut.

Przygotuj słoiki – Umyj i wysterylizuj. Umieść 10 ziaren pieprzu i 2 liście laurowe w każdym słoiku. Umieść mięso w słoikach pozostawiając wolne przestrzenie. Wszystkie słoiki powinny być przykryte folią aluminiową. Umieść słoiki w piekarniku. Teraz podgrzej go do 150°C i pozostaw na około 4,5 godziny.

Następnie wyjmij słoiki i pozostaw je do ostygnięcia na 30 minut. Zakręć mocno pokrywki i odwróć je do góry dnem.