Musisz użyć odpowiedniej ilości składników i właściwych proporcji. Ciasto musi zostać wyrobione i pozostawione do wyrośnięcia na odpowiedni czas. Choć ciasto drożdżowe wydaje się łatwe do wykonania, może być trudne do opanowania – Dlatego nie każdy chce się podjąć zadania.
Co by było, gdyby powstał łatwiejszy przepis, który zawsze wyjdzie idealny? Taki, właśnie jest nasz przepis.
Mąkę 700-750g musimy przesiać przez sito, aby przygotować ciasto. Roztop margarynę, żeby była płynna. W ciepłym mleku rozpuszczamy drożdże.
Wymieszaj wszystkie płynne składniki razem, następnie dodaj cukier i sól. Kontynuuj mieszanie, aż do uzyskania dobrego połączenia. Wymieszaj wszystko razem, a następnie dodawaj mąkę w małych ilościach. Kiedy wszystkie składniki zostaną połączone, wymieszaj ciasto i dobrze je zagnieć.
Przykryj miskę z ciastem i wstaw do lodówki. Po 2 godzinach będziesz miała idealne ciasto drożdżowe. Szybkie, domowe ciasto drożdżowe, które można przechowywać w lodówce. Ten przepis jest moim ulubionym od wielu lat.