Jak zrobić domową chałwę w kilka chwil. Ta sklepowa to już przeszłość

Chałwa to dla wielu osób jeden z ulubionych smaków dzieciństwa. Znana od lat słodka przekąska ma swoich wiernych fanów, którzy chętnie po nią od czasu do czasu sięgają.

Nie zawsze musi to być chałwa kupiona w sklepie. Pyszną chałwę można przygotować samodzielnie. Jest dużo zdrowsza i smaczniejsza. Każdy bez wahania po nią sięgnie.

Domowa zawiera nasiona i miód, który ją „skleja” w jednorodną masę. Chałwy ze sklepu zawierają utwardzacze i inne niezbyt zdrowe dodatki.

Wybór jest oczywisty – domowa, Oto sprawdzony przepis. Chałwę przygotujesz już w niecałe 10 minut.

Składniki niezbędne do przygotowania pysznej, domowej chałwy.

  • 200 gram nasion słonecznika
  • 200 gram orzeszków arachidowych
  • około 2-3 łyżki miodu. Konkretna ilość zależna jest od tego jaką chałwę lubimy bardziej. Twardszą czy bardziej miękką.

 Przygotowanie jest banalnie łatwe i trwa krótko.