gniazda mięsne, które są łatwe oraz szybkie w przygotowaniu i wzbudzą zachwyt u gości.

Żyjesz w ciągłym pośpiechu? Nie masz pomysłów na pyszny obiad? Słyszałeś kiedyś o gniazdach mięsnych „Kilimanjaro”? Nie?

Wypróbuj a twoja rodzina będzie zachwycona! Jest to również świetna propozycja na danie na przyjęcie z przyjaciółmi. Wystarczy parę minut, by zaskoczyć najbliższych. Gdy zjesz gniazda raz – nigdy o nich nie zapomnisz.

Przepis:

  • 1 cebula
  • 400 g mielonego mięsa
  • 2 ząbki czosnku
  • 1 jajko
  • 1 łyżka papryki
  • 1 łyżka mąki pszennej
  • 1 łyżka tymianku
  • 1/2 pęczka pietruszki
  • 4 ziemniaki
  • 40 g masła
  • 50 ml mleka
  • 300 ml wody
  • 50 g białego sera
  • 0,3 łyżeczki gałki muszkatołowej
  • 30 g sera typu cheddar
  • 1,5 łyżki koncentratu pomidorowego
  • 1/2 łyżeczki pieprzy czarnego
  • 2,5 łyżeczki soli
  • koperek do smaku

Sposób przygotowania: