Szukasz fajnego pomysłu na proste, a jednocześnie smaczne ciasto – Ten biszkopt z delikatnym kremem i orzechami polany przepyszną czekoladą na pewno przypadnie Ci do gustu.

Każdy, kto poszukuje przepisu na niezwykle smaczne i proste w przygotowaniu ciasto, powinien sięgnąć po podany poniżej przepis. Dzięki niemu będziemy mogli delektować się smakiem orzechów oraz czekolady w asyście subtelnego kremu. Zachwyt domowników oraz gości gwarantowany!

Składniki na masę:

  • 200 g cukru
  • 300 g masła
  • 5 żółtek

Składniki na krem:

  • 400 ml mleka
  • 10g cukru wanilinowego
  • 75g cukru
  • 40 g budyniu, najlepiej waniliowego

Składniki na warstwę środkową:

  • 250 g włoskich orzechów
  • 75 g mąki pszennej
  • 5 białek
  • 160 g cukru

Składniki na polewę:

  • 100 g migdałów w płatkach
  • 30 ml mleka
  • 40 g masła
  • 100 g czekolady mlecznej

Instrukcja przygotowania: