Mięso należy pokroić w grubsze plastry równej wielkości. Czosnek obierz z łupinek i również pokrój w plasterki. Umieść go razem z mięsem w naczyniu. Całość wymieszaj i odstaw do lodówki na kilka godzin. Obierz cebulę i pokrój ją w tzw. piórka. Umieść ją na spodzie naczynia żaroodpornego.
Mięso dopraw solą pieprzem i sproszkowaną papryką. Następnie przełóż je na cebulę. Na to połóż kolejną warstwę cebuli. Wierzch dania oblej sosem sojowym i połóż na nie koncentrat pomidorowy. Naczynie żaroodporne umieść w piekarniku nagrzanym do 150 stopni Celsjusza na 1,5 godziny.
Przez pół czasu piecz mięso pod przykryciem, natomiast drugie pół bez przykrycia. Dzięki temu nasza potrawa pięknie się zrumieni. Serwuj z ziemniakami posypanymi koperkiem i ulubioną surówką. Takim obiadem zaskoczysz niejedną osobę!