Nie zastanawiaj się ani chwili, są niewiarygodnie pyszne! A co najważniejsze nie zawierają żadnej chemii, konserwantów czy innych niezdrowych dodatków. Do tego przygotować je możesz we w prosty sposób we własnej kuchni.
Do miski wlej mleko skondensowane słodzone, wrzuć wiórki kokosowe i dokładnie wymieszaj. Zwilżonymi dłońmi formuj małe, podłużne batoniki i układaj obok siebie na talerzu. Następnie włóż do zamrażarki na 20 minut.
Rozpuść czekoladę mleczną w kąpieli wodnej i ostrożnie zanurz każdy batonik w rozpuszczonej czekoladzie i odłóż na czysty talerz. Gotowe batoniki schłodź przez 20 minut w lodówce, żeby czekolada dobrze zastygła. Jeżeli formowanie małych batoników wydaje Ci się czasochłonne, uformuj jeden lub dwa duże batony, ułóż na talerzu i oblej rozpuszczoną czekoladą.