Ten przepis jest najlepszy, jaki kiedykolwiek wypróbowałam. Przygotowanie i upieczenie tego niesamowitego mięsa zajmuje tylko 10 minut.

Jest to szybki i łatwy przepis na pieczony schab wieprzowy. Ten przepis zajmuje tylko 10 minut. Schab będzie gotowy w krótkim czasie.

Składniki:

  • schab wieprzowy bez kości
  • Cebula
  • 200g sera żółtego pokrojonego w kostkę
  • Sól
  • Pieprz czerwony i czarny
  • 4 jajka ugotowane na twardo
  • 6 łyżek jogurtu naturalnego
  • Bazylia

Sposób przygotowania:

Mięso pokroić w plastry o grubości 1 cala. Następnie rozbić schab tłuczkiem.

Potrawę doprawiamy solą, czarnym pieprzem i czerwoną papryką. W międzyczasie ugotować cztery jajka na twardo.

Posiekaną cebulę umieścić w misce. Następnie dodać na wierzch przyprawione plastry wieprzowiny. W misce połączyć starty ser z posiekanymi jajkami. Dodajemy jogurt naturalny i sól. Wszystko dokładnie połączyć.

Masę należy dodać do mięsa, które wcześniej zostało umieszczone w naczyniu żaroodpornym. Piec naczynie przez 40 minut w temperaturze 180 stopni Celsjusza.

Potrawę można podawać z ulubionymi dodatkami.