Oto szybki i prosty przepis na sycące naleśniki z warzywnym farszem – przepyszne i pożywne danie gotowe w kilkanaście minut.
Warzywa umyj i obierz. Cebulę pokrój w kostkę, marchew zetrzyj na wiórki na tarce o grubych oczkach.
Rozgrzej tłuszcz na patelni, następnie dodaj warzywa i duś pod przykryciem przez około 10-15 minut. Aby marchew była soczysta, a warzywa nie przypaliły się, można dolać do nich niewielką ilość wody. Gdy warzywa zmiękną, wlej na patelnie roztrzepane jajka i dokładnie wymieszaj. Dopraw solą i pieprzem do smaku. Smaż na małym ogniu przez 5 minut, ciągle mieszając.
Gotowy farsz przełóż do miski, aby ostygł. Na tarce zetrzyj ser i dodaj go do przestudzonego farszu. Gdy farsz będzie stygł, usmaż naleśniki. Na rozłożone naleśniki przełóż 1-2 łyżki gotowego farszu i zwiń naleśniki w kopertę.