Szybka uczta do herbaty lub kawy, czy na niespodziewaną wizytę gości – Przepis na doskonałe dwukolorowe ciasto.

Waniliowo-kakaowe ciasto jest idealnym wyborem na podwieczorek w towarzystwie dobrej kawy lub herbaty.

Przepis jest prosty, każda początkująca gospodyni sobie z nim poradzi. Do przygotowania ciasta potrzebne są składniki powszechnie dostępne, więc ewentualne zakupy również nie sprawią kłopotów.

Składniki:

  • jajka – 4 sztuki
  • mąka pszenna – 60 g
  • kakao – 10 g
  • sól – 1/4 l
  • cukier – 70 g
  • mleko – 70 ml
  • olej roślinny – 50 ml
  • olejek waniliowy – 1/2 butelki
  • sok z cytryny lub pomarańczy – 1 łyżeczka
  • czekoladowe płatki do dekoracji
  • forma o wymiarach 16 x 16 x 7 cm

Przygotowanie: