Kefir, ocet, cukier, sól łączymy w jednej misce i mieszamy przy pomocy trzepaczki. Do całości dodajemy 2 białka i 1 żółtko. Na sam koniec dodajemy proszek do pieczenia i jeszcze raz wszystko bardzo dokładnie mieszamy.
Przesiewamy mąkę do miski, a potem całość ugniatamy, aby powstało z tego jednolite ciasto, które musi być elastyczne i delikatne. W następnej kolejności ciasto należy rozwałkować i podzielić je na pół. Przygotowujemy nadzienie przy pomocy sera, który należy wymieszać przy pomocy widelca razem z jajkiem.
Bierzemy mały kawałek ciasta, obsypujemy go z każdej strony mąką i rozgniatamy go na płasko, aby uzyskać mały kawałek. Na jego środek kładziemy serowe nadzienie i łączymy ze sobą wszystkie rogi ciasta, aby nadzienie zamknąć w środku.
Czynność powtarzamy aż do zużycia ciasta. Na blachę kładziemy pergamin, a na tym wszystkie uformowane bułeczki. Ciasto smarujemy białkiem i robimy delikatne nacięcie na środku.