Szybki bułeczki niezwykle łatwe w przygotowaniu. Nikt nie robi lepszych

Szybki bułeczki, które nie wymagają drożdży, są niezwykle łatwe w przygotowaniu.

Składniki:

  • 12 g proszku do pieczenia,
  • 60 g oleju słonecznikowego,
  • 3 sztuki jajka,
  • 430 g mąki pszennej,
  • 1 łyżeczka cukru,
  • 100 g masła,
  • 100 ml kefiru,
  • 1 łyżeczka soli,
  • 15 ml octu,
  • 250 g bryndzy.

Kefir, ocet, cukier, sól łączymy w jednej misce i mieszamy przy pomocy trzepaczki. Do całości dodajemy 2 białka i 1 żółtko. Na sam koniec dodajemy proszek do pieczenia i jeszcze raz wszystko bardzo dokładnie mieszamy.

Przesiewamy mąkę do miski, a potem całość ugniatamy, aby powstało z tego jednolite ciasto, które musi być elastyczne i delikatne. W następnej kolejności ciasto należy rozwałkować i podzielić je na pół. Przygotowujemy nadzienie przy pomocy sera, który należy wymieszać przy pomocy widelca razem z jajkiem.

Bierzemy mały kawałek ciasta, obsypujemy go z każdej strony mąką i rozgniatamy go na płasko, aby uzyskać mały kawałek. Na jego środek kładziemy serowe nadzienie i łączymy ze sobą wszystkie rogi ciasta, aby nadzienie zamknąć w środku.

Czynność powtarzamy aż do zużycia ciasta. Na blachę kładziemy pergamin, a na tym wszystkie uformowane bułeczki. Ciasto smarujemy białkiem i robimy delikatne nacięcie na środku.

Całość pieczemy przez 30 minut w 200 stopniach. Pachnące bułeczki można jeść po tym, jak ostygną.