Szybka i pyszna przekąska. Danie zobaczyłam na stole pierwszy na imieninach koleżanki. Od tamtego czasu sama często robię na większe bądź mniejsze spotkania. Potrawa jest tak szybka w przygotowaniu, że moje dzieci proszą o przygotowanie jej czasem na kolacje.
W kilku krokach przedstawię Ci przepis, abyś mogla przekonać się i spróbować sama.
Cebulę pokroić w piórka, podsmażyć na rozgrzanym oleju. Gdy cebula nabierze złotego koloru dodaj dwie łyżki przecieru pomidorowego. Paprykę, szynkę i ogórki pokroić w drobną kostkę. Wrzucić na patelnię. Ser żółty zetrzeć na tarce na drobnych oczkach. Wszystko razem dokładnie wymieszać.
Doprawić solą i pieprzem według uznania. Jeśli lubisz bardziej pikantne potrawy, możesz dodać ostrej papryki. Na każdym placku tortilli położyć farsz i zwinąć gotowe placki. Placki możesz pokroić na mniejsze kawałki ( według uznania).