W misce połącz jogurt naturalny, wodę i olej słonecznikowy. Wymieszaj sok z cytryny, białko jednego jajka, 1 łyżeczkę cukru i łyżeczkę soli.
Następnie dodaj przesianą mąkę. Kontynuuj mieszanie, dodając na końcu zmiękczone masło. W ten sposób powstanie gładkie ciasto bez grudek. Przykryj miskę ręcznikiem i pozostaw na 10 minut.
W czasie, gdy ciasto rośnie, wymieszaj posiekane zioła i ulubiony ser. Po 10 minutach wyjmij ciasto z piekarnika i rozwałkuj je na długi prostokąt. Następnie pokrój na małe kawałki co kilka centymetrów.
Uformuj z ciasta małe placki i ułóż nadzienie wzdłuż brzegów. Zrolować ciasto w kulki. Ułóż bułeczki na blasze wyłożonej papierem do pieczenia. Bułeczki posmarować masą żółtkową z 1 łyżką oleju.