Wystarczy tylko przeplatać starte jabłka z twarogiem i gotowe. Jest to piękny, elegancki deser, który można podać gościom lub jako deser dla całej rodziny. Pokochasz go od pierwszego kęsa.

Ciasto:
Nadzienie:
Użyj miksera, aby ubić razem masło i cukier. Następnie dodaj jajka, sól i proszek do pieczenia. Na koniec dodajemy mąkę. Miksować do uzyskania jednolitej, gładkiej masy.

Zawiń ciasto w folię i pozostaw na 40 minut.

Po wyjęciu z lodówki podziel ciasto na równe porcje.

Jedną z połówek wykładamy na oprószoną mąką stolnicę i układamy na blasze wyłożonej papierem do pieczenia.

Następnie przygotuj nadzienie. Jabłka zetrzeć na tarce o grubych oczkach. Dopraw je cynamonem i wanilią. Połączyć twaróg, śmietanę, cukier i jajko.

Rozwałkowane ciasto wyłożyć na blachę do pieczenia.

Resztę ciasta można rozwałkować w taki sam sposób jak pierwsze. Delikatnie złożymy je na nadzienie jabłkowe i szczelnie zamkniemy. Jeśli chcesz, przytnij nożem nadmiar brzegów. Można je umieścić na wierzchu ciasta dla ozdoby.
