Ten przepis na smażone roladki z kapusty pekińskiej na pewno przypadnie Ci do gustu, a danie zostanie w Twoim menu na dłużej.
Rozpocznij od oddzielenia liści kapusty, a następnie rozbicia ich za pomocą kuchennego tłuczka.
Do rozbitych jajek dodaj pieprz oraz sól. Dodaj do tego mąkę, a wszystko razem wymieszaj do uzyskania gładkiej masy. Liście kapusty zanurz osobno w cieście i smaż na oleju przez około minutę na każdą stronę. Przygotuj sobie papierowe ręczniki, na których położysz usmażone liście.
Dzięki temu wchłoną one nadmierną ilość tłuszczu. W celu przygotowania nadzienia przygotowane wcześniej pomidory przekrój na pół, a nasiona usuń. Następnie pokrój je w kostkę, a na tarce o drobnych oczkach zetrzyj ser, który następnie wymieszaj ze śmietaną i ziołami.
Gotowy farsz połóż na liściu, a następnie zwiń go w rulon. Tak przygotowane roladki możesz podawać. To danie świetnie nadaje się również jako przekąska podczas spotkania z bliskimi. Oczywiście skład farszu możesz dowolnie modyfikować.