Możesz przykryć naczynie ręcznikiem, aby zwiększyć szybkość wyrastania zaczynu. W misce połącz mąkę, sól i pozostały cukier.
W osobnej misce połącz masło, śmietanę i wyrośnięty zaczyn. Wymieszaj wszystko razem, aż uzyskasz gładkie ciasto.
Przykryj ciasto ręcznikiem i pozwól mu odpocząć przez 15 minut. Kiedy ciasto jest już wyrobione, umieść je w ciepłym miejscu, aby podwoiło swoją objętość.
Zmiksuj wszystkie składniki razem, aż uzyskasz gładką masę. Aby zagęścić masę, jeśli jest zbyt płynna, możesz dodać trochę mąki.
Pozostaw masę pod przykryciem w temperaturze pokojowej. Ciasto powinno wyrosnąć na posypanej mąką stolnicy. Rozwałkuj ciasto na grubość ok. 1 cm. Rozsmarować masę serową na całym cieście. Zwinąć w rulon. Podzielić ciasto na kawałki o wielkości około 2 cm.