Nie można zapomnieć jego smaku sprawdź, czy również ty zakochasz się w nim od pierwszego kawałka. Wystarczy ci 30 minut na wykonanie delikatnego i lekkiego sernika.
Pierwszą czynnością, jaką należy wykonać jest połączenie mąki z jajkami, 50 g cukru, masłem, łyżką tłustej śmietany oraz proszkiem do pieczenia. Z tych składników należy zagnieść ciasto, gdy będzie gotowe trzeba uformować z niego kulę, owinąć ją folią i wstawić do lodówki na 15 minut.
Połącz twarożek z 4 łyżkami śmietany oraz 50 g cukru. Następnie ubijaj składniki mikserem do uzyskania jednolitej i gładkiej masy.
Po wyjęciu ciasta z lodówki przedziel je na pół. Pierwszą część ciasta zetrzyj na tarce o grubych oczkach. Zrób to bezpośrednio do naczynia, w którym będziesz piekła tarty sernik.
Równomiernie rozprowadź starte ciasto. Z drugą częścią ciasta zrób to samo i odłóż na bok. Przygotowaną wcześniej masę twarogową połóż na wierzchu ciasta. Gdy masa zostanie rozprowadzona posyp ją startym wcześniej ciastem.