Najlepszy, najszybszy tarty sernik. 30 min i gotowe – Gdy zrobię go w moim domu znika w mgnieniu oka.

Najlepszy, najszybszy tarty sernik! Gdy zrobię go w moim domu znika w mgnieniu oka.

Nie można zapomnieć jego smaku sprawdź, czy również ty zakochasz się w nim od pierwszego kawałka. Wystarczy ci 30 minut na wykonanie delikatnego i lekkiego sernika.

Składniki:

  • 2 łyżeczki proszku do pieczenia
  • 2 jajka
  • 400 g twarożku z wiaderka
  • 150 g cukru
  • 140 g masła
  • 10 łyżek śmietany (tłustej)
  • 400 g mąki pszennej

Przygotowanie:

Przygotowanie ciasta:

Pierwszą czynnością, jaką należy wykonać jest połączenie mąki z jajkami, 50 g cukru, masłem, łyżką tłustej śmietany oraz proszkiem do pieczenia. Z tych składników należy zagnieść ciasto, gdy będzie gotowe trzeba uformować z niego kulę, owinąć ją folią i wstawić do lodówki na 15 minut.

Zrobienie masy z twarogu.

Połącz twarożek z 4 łyżkami śmietany oraz 50 g cukru. Następnie ubijaj składniki mikserem do uzyskania jednolitej i gładkiej masy.

Połączenie przygotowanych rzeczy. 

Po wyjęciu ciasta z lodówki przedziel je na pół. Pierwszą część ciasta zetrzyj na tarce o grubych oczkach. Zrób to bezpośrednio do naczynia, w którym będziesz piekła tarty sernik.

Równomiernie rozprowadź starte ciasto. Z drugą częścią ciasta zrób to samo i odłóż na bok. Przygotowaną wcześniej masę twarogową połóż na wierzchu ciasta. Gdy masa zostanie rozprowadzona posyp ją startym wcześniej ciastem.

Tak przygotowane ciasto należy włożyć do rozgrzanego do 180 stopni piekarnika i piec około 35 minut. Smacznego!