Kawałki schabu należy ponacinać wzdłuż i wszerz na kształt kratki lub siatki, następnie posolić i popieprzyć według własnego uznania z obu stron. Cebulę pokroić w piórka, a następnie ułożyć na dnie naczynia żaroodpornego. Następnie, ponacinany schab ułóż na wyłożonej wcześniej w naczyniu żaroodpornym cebuli.
Kolejnym etapem jest starcie na tarce o drobnych oczkach ugotowanych i ostudzonych jajek i dokładne ich wymieszanie z majonezem i solą. Powstałą masę ułóż, na wcześniej położonym w naczyniu żaroodpornym schabie.
Naczynie żaroodporne wraz z daniem, włożyć do rozgrzanego do 180 stopni piekarnika i piec przez około pół godziny. Mięso można podawać z dowolnymi dodatkami, np. z ziemniakami lub innymi gotowanymi warzywami albo surówkami, tak jak w przypadku klasycznego schabowego z dodatkami.