Dietetyczne sałatki zamiast obiadu – uwielbiam je jeść. Jem i chudnę

  • kapusta: pół główki
  • jabłko: 1 sztuka
  • kukurydza z puszki: 100 gram
  • marchewka: 1 sztuka
  • sok z cytryny
  • sól, pieprz do smaku

Wykonanie:

Obrane i umyte jabłko zetrzyj na tarce lub drobno pokrój. Kapustę posiekaj drobno, marchewki obierz i pokrój. Dodaj kukurydzę z puszki. Wymieszaj wszystkie składniki, dopraw do smaku sokiem z cytryną i przyprawami.

Sałatka z łososiem

  • łosoś: 250 gram
  • pomidor: 1 sztuka
  • ogórek: 1 sztuka
  • sałata
  • sos sojowy: 20 gram
  • miód: 20 gram
  • musztarda Dijon: 20 gram
  • oliwa z oliwek
  • sól, pieprz do smaku

Wykonanie:

W dużej misce porwij liście sałaty, ogórka i pomidora pokrój w kostkę. W miseczce przygotuj sos: wymieszaj musztardę, miód i sos sojowy.

Łososia pokrój na plasterki i usmaż na niewielkiej ilości oliwy z oliwek. Przełóż do miski z warzywami. Wmieszaj w sałatkę sos musztardowo-sojowy. Dopraw do smaku.

Czytaj dalej