Składniki:
Umyj i pokrój pierś z kurczaka na małe kawałki. W miseczce wymieszaj łyżkę sosu sojowego i dodaj przeciśnięty przez praskę ząbek czosnku. Wymieszaj kurczaka z marynatą sojowo-czosnkową. Odstaw na 20 min. Zamarynowanego kurczaka smaż na oleju, aż uzyska złocisty kolor.
Odstaw do wystygnięcia. Umyj liście sałaty, porwij na kawałki. Wrzuć do większej miski. Umyj i pokrój ogórka i pomidora. Dodaj do sałaty, a następnie wrzuć do tej samej miski mięso z kurczaka. Wszystko wymieszaj. Dopraw do smaku i skrop delikatnie oliwą z oliwek.
Składniki:
Umyj pomidory i ogórki. Pokrój je na małe kawałki. Odcedź fasolę, następnie przełóż do głębszej miski. Dodaj ogórki i pomidory. Tuńczyka wyjmij z puszki i rozdrobnij widelcem. Przełóż do miski z warzywami i delikatnie wymieszaj.
Sałatkę dopraw do smaku wyciśniętym sokiem z cytryny, przyprawami, a na koniec skrop oliwą z oliwek. Cebulę obierz i pokrój w krążki. Poukładaj na wierzchu gotowej sałatki.