Prosta w wykonaniu sałatka, w sam raz na szybką kolację. Każdy zachwyca się smakiem

Szukasz przepisu na szybką sałatkę, w sam raz na błyskawiczną kolację czy spotkanie ze znajomymi?

Jeśli tak, to wypróbuj tego przepisu i dołącz do grona zachwyconych nim osób. Dzięki tej oryginalnej recepturze, często jestem proszona przez znajomych o podanie składników i opowiedzenie o całym procesie przygotowania sałatki z fasolą, serem i grzankami.

Na początek składniki:

  • 1 puszka czerwonej fasoli;
  • 1 puszka kukurydzy;
  • 2 garści grzanek;
  • 3 jajka na twardo;
  • ok 150 gram twardego sera;
  • do smaku: czosnek, majonez, pieprz i sól

Przygotowanie:

Płyn z fasoli i kukurydzy odcedź, Warzywa włóż do miski, zetrzyj jajka, Czosnek posiekaj i dodaj go do miski (ja daję 1 ząbek, ale tutaj trzeba eksperymentować i samemu zdecydować o ilości, która najbardziej odpowiada Waszym kubkom smakowym),

Na grubej tarce zetrzyj ser i również dodaj go do miski, Dodaj przyprawy: pieprz, sól do smaku. Dodaj majonez i dokładnie wymieszaj, 2,3 kromki chleba pokrój w kostkę, podpraż na patelni bez oleju i posyp nimi sałakę. Jeśli wolisz, możesz skorzystać z gotowych kupnych grzanek w kostkach.

Smacznego!