
Poczekaj do momentu aż sos zabulgocze i przełóż do niego zrazy. Roladki powinny być całe przykryte sosem, ponieważ będą w nich „dochodzić”, przez co staną się kruche i będą rozpływały się w ustach. Jeśli sos ich nie przykrywa – dolej wody.

Całość przykrywamy i na małym ogniu przez około 40 minut gotujemy – jeżeli po tym czasie mięso będzie twarde, trzeba dać mu jeszcze kilka/kilkanaście minut. Sos trzeba co jakiś czas przemieszać, aby nie przywarł do dna brytfanny.

Kolejny krok zależy już od Ciebie. Możesz podać swoje zrazy z ziemniakami, kaszą lub ryżem oraz na przykład z kiszonym ogórkiem do przełamania smaku – gwarantuję, że ze wszystkim będą pyszne. Ponadto danie to jest dość uniwersalne, przez co można z nim trochę poeksperymentować, zmieniając odrobinę składniki sosu – na przykład można urozmaicić go, dodając posiekaną czerwoną paprykę.