Te są banalnie proste w przygotowaniu i pyszne. Tak można je ocenić. Będą smakować każdemu, więc warto przygotować się na dokładki.
Filety z kurczaka kroimy na niewielkie kawałki i wkładamy do miski. Przyprawiamy papryką, pieprzem, solą. Dodajemy żelatynę, posiekany czosnek a także pietruszkę i koperek. Wszystkie składniki dokładnie mieszamy. Wymieszane składniki wkładamy do rękawa do pieczenia i ciasno zawijamy, tak, by uzyskać kształt rolad. Oczywiście brzegi rękawa zabezpieczamy klipsem.
Rozgrzewamy piekarnik do 180 stopni. Rolady zawinięte w rękaw do pieczenia, wkładamy do piekarnika i pieczemy 50 minut. Pozostawiamy w rękawie do ostygnięcia a następnie wkładamy do lodówki w celu schłodzenia. W lodówce rolady powinny pozostać minimum 3 godziny. Po wyciągnięciu są gotowe do spożycia.