Zacząć należy od pokrojenia cebuli. Ważne, żebyśmy posiekali ją na niewielkie części. Efekt krojenia cebuli polewamy octem i przyprawiamy ziołami. Następnie wsypujemy ją na patelnię i podsmażamy, aż cebulka osiągnie złocisty kolor.
W międzyczasie warto zająć się rogalami, które również kroimy na drobne części i zwilżamy przygotowanym już na ten cel mlekiem. Ów zwilżone rogale posypujemy przygotowanymi przyprawami i zgniecionymi ząbkami czosnku.
Alternatywnie, ale to jest zależne od naszych preferencji smakowych, możemy dodać kawałki wędzonego mięsa lub szynki. Masę traktujemy jajkami i podsmażoną na złocisty kolor cebulką. Tak wykonaną masę powinniśmy następnie porządnie zmiksować i wrzucić do woreczków.
Po ich związaniu warto je zawinąć w folię i umieścić w naczyniu z gotującą się wodą. Obustronnie gotujemy przez około 15 minut, po czym wyjmujemy woreczki z garnka i studzimy je. Praktycznie nasz przysmak jest już gotowy. Można go podawać na zimno i wcale nie ujmuje to walorom smakowym.