Ich zaletą jest bez wątpienia to, że są one zaskakująco proste w przygotowaniu. Wystarczą nam jedynie trzy składniki, a będziemy mogli cieszyć się wspaniałym posiłkiem.
Roladki są niezwykle proste w przygotowaniu. Mięso wystarczy pokroić na nieco mniejsze kawałki, a następnie rozbić je przy pomocy tłuczka do mięsa. Następnie wszystkie kawałki należy obtoczyć we wcześniej przygotowanych przyprawach.
Mięso obtoczone w przyprawach należy włożyć do miski i pozostawić w lodówce na przynajmniej pół godziny. W międzyczasie warto zetrzeć ser oraz pokroić ogórki kiszone na ćwiartki. Gdy mięso będzie gotowe, należy zawinąć w nie ogórki i uformować coś na kształt roladki.
Kolejnym ważnym etapem jest rozgrzanie piekarnika do około 180 stopni. Roladki umieszczamy w przygotowanym wcześniej naczyniu żaroodpornym i polewamy je tłuszczem. Mięso należy piec przez mniej więcej 40 minut. Na około 10 minut przed końcem pieczenia, mięso warto posypać startym żółtym serem.